De bästa förutsättningarna för att lyckas med din gräsmatta får du om du väljer rätt gräs.

Det är framför allt två saker du bör fundera på när det är dags att anlägga en ny gräsmatta.
  • Vad ska du använda gräsmattan till, hur slitagetålig behöver den vara?
  • Hur mycket tid vill du lägga på klippning och skötsel?
gräsmatta
gräsmatta

Gräsmatta Triumph Classic | Ger en robust och slitstark gräsmatta som etablerar sig snabbt.

Gräsmatta Turfquick Triumph Classic passar för de flesta villagräsmattor. Med Triumph Classic får du en tät, mjuk och mycket slitstark gräsmatta.

Tre typer av rödsvingel säkrar anpassningen till alla jordtyper. Stor andel ängsgröe ger en bättre slitsstyrka. Du behöver inte klippa så ofta då gräset växer långsamt och ger en tät, mjuk och slitstark gräsmatta. S-märkta gräsfrö, säkrarar en dokumenterad och beprövad kvalité.

Gräsfrö Premium

Gräsmatta Ornamental Premium | Tät och lågväxande gräsmatta

Gräsmatta Turfquick Ornamental Premium passar sig väl på små och stora ytor men med en finare blandning av gräs, innehåller endast topp sorter för att få den perfekta gräsmattan. Denna blandning lämpar sig väl för nordiska förhållanden och innehåller en bra blandning av gödning för bästa etablering. Nästan Färdig Gräsmatta. Tidigare namn: Masterline Premium
gräsmatta

Gräsmatta Extra Grön | Extra tålig mot torka

Ger en tät och exklusiv gräsmatta som tål det mesta och kräver färre klippningar. Passar därför särskilt bra för dig med robotgräsklippare, eftersom färre klippningar förlänger robotens livslängd.

Extra Grön passar även bra tillsammans med Turfquick Gräsfröblandning Skugga. Te x att man anlägger Extra Grön som huvudsort men i skuggiga partier använder man Turfquick Skugga istället.

För dig med höga krav

Vattna Smart

Gräsmatta Skugga | För skuggiga gräsytor men även för dig som har soliga & näringsfattiga ytor

Perfekt för skuggiga lägen. Marknadens första blandning direkt avsedd för skuggiga ytor, till exempel under trädgårdens fruktträd. Har relativt god slitagetolerans samt god övervintringsförmåga.

Avsedd för skuggiga och torra partier med träd, häck- och buskplantering. Blandning med lägre näringskrav. Den Skugga gräsmatta är en gräsfröblandning framtaget för skuggiga gräsytor men även för dig som har soliga & näringsfattiga ytor.

Gräsmatta Skugga

Gräsmatta Sport | Säkert val för fotbollsplaner

Perfekt för fotbollsplaner, lekplatser, poolområden – Tål högt belastade områden/ stress genom med Quick Action © Gräsblandningen för Sport har uppgraderats med hjälp av den unika Quick Action© gräsfrön. Detta kraftfulla och fleråriga gräsfrötyp är endast tillgänglig från DLF. Quick Action © har en stor och förbättrad tolerans mot sjukdomar och även mot torka. Speciellt mot hösten och vintern är sjukdomstoleransen mot exempelvis Fusarium mycket bättre. Detta, tillsammans med en snabb etablering och förbättrad tillväxt under lägre temperaturer, förbättrar gräshöljets kvalitet för sportaktiviteter både på hösten och på våren.
Gräsmatta sport

Gräsmatta Golfmaster | Sund, skottät och god förmåga till återväxt

Gräset etablerar sig på ett säkrare sätt när man gödslar före sådd. En god kontakt mellan gräsfrö och jord är viktigt för spirningen. Fröet placeras optimalt på ½ cm djup. Under spirningen ska jorden hållas konstant fuktig. Fukt och värme kan säkerställas genom utläggning av spänd fiberduk. När gräset har blivit cirka 20-25 mm höjt, börjar man klippa det. Det kan klippas ner till 15-20 mm till att börja med. Klippfrekvens och klipphöjd justeras gradvis mot önskad nivå.
Gräsmatta Golfmaster - Sund, skottät och tål låg klipphöjd

Gräsmatta Vägslänt | Lämpligt till vägrenar och stora ytor

Gräsmatta Vägslänt är ett smart val till vägrenar och stora ytor. De tåliga rödsvinglen har stor motståndskraft mot torka och kan gro i mycket torra och näringsfattiga miljöer.
Blandningens anpassningsförmåga till olika jordmåns- och klimatförhållanden förbättras dessutom genom tillsatsen av hårdsvingel och fårsvingel. Engelskt rajgräs garanterar snabb etablering och därmed också snabb och effektiv erosionskontroll.

Gräsmatta Extra Grön

Gräsmatta Renovera | Reparations duk för skadad gräsmatta

Allt i ett - gräsfrö och gräsgödsel. Renoveringssats för trötta och skadade gräsmattor. Innehåller snabbgroende kvalitetsfrö och allisidig växtnäring.

Rulla ut mattan på en förberedd yta, vattna sedan området grundligt och du kommer få en perfekt gräsmatta efter 2-4 veckor. Blandningarna i Reapir Path Kit är specifikt framtaget för vårt klimat och med näringen kan du anlägga gräsmattan året runt förutom när det är snö.

Rullen väger endast 0,6 kg så det blir enkelt att rulla ut. När du vattnar duken limmar den sig mot jorden och sedan är det bara att vattna och hålla duken fuktig.

Turbo Patch Repair fungerar så att varje utsäde är insvept i sitt eget gödselpaket. Dessa små energipaket hjälper fröna att gro och etablera sig fortare. En enda applicering av denna reparation för gräsmattor genererar upp till 30% mer gräs och en tätare gräsmatta än genom att så utsäde och gödsel separat. Rullduken fungerar utmärkt där du har fått kala fläckar i gräsmattan i din trädgård, i skuggigt område, parkanläggningar, idrottsplatser, lekplatser eller annan plats där du vill ha en ny gräsmatta.

turfquick gräsmatta reparera