EkoDuk | Rullgräs | Vad är Ekoduk på rulle?

Gräsrulle eller även kallad ekoDuk är ett enkelt sätt att få gräs att växa där du behöver det  utan ryggvärk.

Den biologiskt nedbrytbara textilrullen är inbäddad med gräsfrön, gödningsmedel och hydrogel. Det är en lätt-transporterad tygrulle som är gjord av cellulosa, storleken är  50×0,8 meter (40 kvm).  Rullen väger drygt … 5 kg.

Svensk innovation som vi tillverkar i Sverige

Vi tillverkar vår rullgräsduk från FSC-certifierade träfiber och syr sedan in gräsfrön och gödning i denna för att fröna ska få en optimal tillväxtmiljö. Duken håller fukten extremt bra och tillväxten av gräsmattan går snabbare. Gräset börjar snabbt att slå rot och sedan växa upp.

Efter några dagar ser du de första stråna. Efter två veckor har du mycket gräs och då kan man tillsätta/ slänga ut lite extra näring (gräsmattegödning på korn) om man vill snabba på processen ytterligare. Efter två till tre veckor (gräset är 8-10 cm) klipper du gräset första gången (klipp max 1/3) och efter detta växer sig mattan snabbt tät och fin.

Vår produkt passar även perfekt för lutande tomter och slänter då gräsfröna är insydda i duken och ligger still där de ska vara.

ekoDuk
rullgräs ecoduken

Ekoduk Innehåll:

  • Högkvalitativa och prisbelönta fröna som är en blandning av olika sorter och är jämnt fördelade för att täcka varje kvadratmeter.
  • Gödselmedlet ger kväve, fosfor och kalium, vilket är nödvändigt för gräsets groning.
  • Hydrogel är en annan innovativ lösning. Den jämnt fördelade hydrogelen säkerställer att konstant fukt bibehålls precis där den behövs – nära gräsrötterna. Det minskar behovet av vattning och håller gräsmattan alltid grön och fräsch.
  • Hållbarhet på 18 månader.

Rulla ut, vattna och få en perfekt resultat i några veckor!

Detta är den bästa lösningen för att växa eller anlägga din gräsmatta enkelt och smidigt.
Denna exklusiva gräsfrömixen ger en snabbetablerad och en vacker finbladig gräsmatta.

rullgräs
Allt i ett “bara på cellulosan/ekoDuk”. Vi har dock en produkt som underlättar hela arbetet. Se hur du kan skapa en perfekt gräsmatta helt själv, bara på 10-14 dagar.

Underhåll | Skötselguiden

När ska man gödsla en nysådd gräsmatta? En nylagd gräsmatta ska normalt gödslas redan efter första klippningen. Under sommarperioder med hög värme bör man dock vänta tills temperaturen sjunkit något. Gödsla helst vid mulet väder, eller under kvällstid, och vattna rikligt därefter.

Glöm inte följa oss på Instagram @smart_grasmatta

På Instagram delar vi tips, videos och våra kunders projekt. Skicka gärna dina bilder till oss.

Svensk innovation som vi tillverkar i Sverige

Med vår produkt använder vi de bästa fröna och fröblandningarna som forskare och trädgårdsexperter hos DLF Seeds tagit fram och som sedan är testade av SCANTURF och SCANGREEN, ett utvecklingsprogram från fröindustrin av forskare i Skandinavien. Blandningarna är specifikt framtagna för vårt klimat och med vår produkt kan du anlägga gräsmatta året runt när det inte är tjäle eller snö förstås. Vår produkt väger för 200 m2 endast 20 kg så det blir enkelt att rulla ut och bära. När du vattnar duken limmar den sig mot jorden och sedan är det bara att vattna och hålla duken fuktig. Ofta vattnar man tex på morgon och kväll i början.

gräsmatta Premium
Pinnacle-award-2022 USA
france-award-2022
award_sweden_2019
award_sweden_2018

Biologiskt nedbrytbar och komposterbar.

myror äter gräsmatta
Ekoduken gör det möjligt att skydda gräsfrön från myror tills de gror. Myror är ett vanligt problem och en allvarlig faktor när man planterar gräs. De är kapabla att “skörda” fröna över ett stort område, beröva dig den perfekta gräsmattan eller helt och hållet spira gräs. Den traditionella lösningen är besprutning med insekticid. Med Gräsrullen är fröna skyddade från myror och fåglar och inga insekticider krävs. Dessutom är tyget som fröna är inbäddade i biologiskt nedbrytbart och hydrogelen är säker för både människor och natur. Det är inte bara myror och fåglar som kan förstöra nöjet att skapa den perfekta gräsmattan. Ett liknande resultat kan inträffa under traditionella vår- eller höstregn. Även terrängens minsta lutning skapar förutsättningar för att vatten ska bära bort de extremt lätta gräsfröna. Detta vanliga problem löses också med Gräsrullen. Det biologiskt nedbrytbara tyget håller kvar fröna tills de gror och hindrar vatten från att föra bort fröna.

Idealisk för sluttande tomt | Vår gräsfröblandning för sluttningar och lutande partier.

Det är inte bara myror och fåglar som kan förstöra nöjet att skapa den perfekta gräsmattan. Ett liknande resultat kan inträffa under traditionella vår- eller höstregn. Även terrängens minsta lutning skapar förutsättningar för att vatten ska bära bort de extremt lätta gräsfröna. Detta vanliga problem löses också med Gräsrullen. Det biologiskt nedbrytbara tyget håller kvar fröna tills de gror och hindrar vatten från att föra bort fröna.

Gräsmatta på rulle | Rullgräs 👉 Gräsmatta från 25:- KVM

30-60% Mindre bevattning.

Så vattnar du rätt din gräsmatta

 Gräsrullen med inbäddad hydronanogel är en förutsättning för att minska vattnet som krävs för bevattning. Hydronanogel är ett ämne som absorberar och håller kvar vatten. 1 gram granulat absorberar upp till 300 ml vatten, som gradvis absorberas av gräsrötterna senare. Hydronanogel är säker för människor och natur. Den är aktiv i jorden i 5 år. Förbättrar markstrukturen och ökar luftningen.

Lämplig för att återställa skadade områden på befintliga gräsmattor | Reparera enkelt din gräsmatta.

Gräsrulle är en praktisk reparation för skadade områden på din befintliga gräsmatta. Det är vanligt att ett husdjur skadar områden på befintlig gräsmatta. En förändring i landskapsdesign, ytterligare byggnadsarbeten eller intensiva sportaktiviteter kan också orsaka skador på gräset. Gräsrullen gör att formen på det skadade området kan skäras ut och appliceras (det är nödvändigt att ta bort växter, rötter och sidoföremål och jämna till det).
gräsfrö reparera
gräsmatta - smart gräsmatta

Bra tid att rulla ut i varm jord | Välj rätt gräsfrö och lyckas med din gräsmatta

Tack vare maskinell applicering av högkvalitativa frön, gödningsmedel och hydroponic gel uppnås en jämn grästillväxt, vilket är en förutsättning för den perfekta gräsmattan. Finkornigt, organiskt gödningsmedel NPK-komplexgödsel är införlivat i Gräsrullen med en unik kombination av två kvävetillförselteknologier för en effektiv och miljövänlig tillförsel av näringsämnen. Gräsrullen skapar förutsättningar för snabb groning och du kan njuta av de första skotten från 10:e dagen efter läggning.

Se hur enkelt och snabbt det är att så gräs på din trädgård som ett proffs

Om du inte har hittat den information du behöver om våra produkter på hemsidan eller etiketter så finns vi tillgängliga och hjälper dig gärna.

Utmärkt alternativ till färdig gräsmatta

Vår Gräsrulle är ett alternativ till färdig gräsmatta. Varje gräsmetod har fördelar och nackdelar. Vanligtvis har de personer och företag som erbjuder tjänsten för färdig gräsmatta inte ett särskilt stort tidsfönster för att utföra tjänsten. Restriktion på grund av väder, på grund av leverans av grästorv. Det är därför normalt att de inte kan ta emot alla beställningar. Speciellt de för 10-20-30-40-50-100 kvm.
Med vår Gräsrulle kan du sköta gräset själv när du har tid och lust. Färdig gräsmatta för 100 kvadratmeter väger från 1500 till 2500 kg, beroende på typ. Dessa är fraktkostnader. Detta är ett överföringsarbete. Vår gräsrulle väger 1,2 kg. För 120 kvadratmeter blir vikten 12 kg – 3 rullar. En annan punkt är läggningstiden. Färdig gräsmatta måste placeras inom 48 timmar efter att den tagits bort. Med hänsyn till transporttiden till din trädgård är det i allmänhet 24 timmar kvar för den att läggas på marken. Med vår Gräsrulle finns det inga gränser. Du kan lägga rullen när du har tid och lust, även i delar.

Våra kunder är nöjda kunder | Referenser

Vi har många nöjda kunder och här kan ni se vad våra referenser.
Gräsmatta på rulle
rullgräs
gräsmatta på rulle
rullgräs
Rödsvingel gräsfrö
rullgräs
gräsfrö slänt
Gräsmatta Skugga
#image_title