Gräsmatta Turfquick som täcker de olika behov som man har i en villaträdgård. Vi erbjuder enastående renhet och högsta kvalitè i sorterna, samt teknik för maximalt lyckad etablering. Oavsett om du vill ha ett snabbt resultat, gräsfrö för skuggiga områden eller en paradgräsmatta så har vi den optimala blandningen för dig.

Vårt långa engagemang i professionella grönytor såsom golfbanor och fotbollsplaner har givit oss den kunskapen som gynnar dig i utvecklingen av din gräsmatta.

Gräsmatta Triumph Classic - Ger en robust och slitstark gräsmatta som etablerar sig snabbt.

Gräsmatta Triumph Classic - Gör gräsmattan levande igen

Gräsmatta Turfquick:

Gräsmatta Turfquick Triumph Classic passar för de flesta villagräsmattor. Med Triumph Classic får du en tät, mjuk och mycket slitstark gräsmatta. Tre typer av rödsvingel säkrar anpassningen till alla jordtyper. Stor andel ängsgröe ger en bättre slitsstyrka. Du behöver inte klippa så ofta då gräset växer långsamt och ger en tät, mjuk och slitstark gräsmatta. S-märkta gräsfrö, säkrarar en dokumenterad och beprövad kvalité.

Gräsmatta Ornamental Premium - Tätt, mjukt, lågväxande gräsmatta

Gräsmatta Ornamental Premium - Tätt, mjukt, lågväxande gräsmatta

Gräsmatta Turfquick:

Gräsmatta Turfquick Ornamental Premium passar sig väl på små och stora ytor men med en finare blandning av gräs, innehåller endast topp sorter för att få den perfekta gräsmattan.

Denna blandning lämpar sig väl för nordiska förhållanden och innehåller en bra blandning av gödning för bästa etablering. Nästan Färdig Gräsmatta.
Tidigare namn: Masterline Premium

Gräsmatta Skugga – För skuggiga gräsytor men även för dig som har soliga & näringsfattiga ytor

Gräsmatta Skugga - Snabb etablering

Gräsmatta Turfquick

Avsedd för skuggiga och torra partier med träd, häck- och buskplantering. Blandning med lägre näringskrav. Den Skugga gräsmatta är en gräsfröblandning framtaget för skuggiga gräsytor men även för dig som har soliga & näringsfattiga ytor. 

Gräsmatta Extra Grön - Extra tålig mot torka

Gräsmatta Extra Grön - Extra tålig mot torka

Gräsmatta Turfquick

Ger en tät och exklusiv gräsmatta som tål det mesta och kräver färre klippningar. Passar därför särskilt bra för dig med robotgräsklippare, eftersom färre klippningar förlänger robotens livslängd.

Extra Grön passar även bra tillsammans med Turfquick Gräsfröblandning Skugga. Te x att man anlägger Extra Grön som huvudsort men i skuggiga partier använder man Turfquick Skugga istället.

Gräsmatta Sport - Säkert val för fotbollsplaner

Gräsmatta Sport - Säkert val för fotbollsplaner

Gräsmatta Turfquick:

Perfekt för fotbollsplaner, lekplatser, poolområden – Tål högt belastade områden/ stress genom med Quick Action © Gräsblandningen för Sport har uppgraderats med hjälp av den unika Quick Action© gräsfrön. Detta kraftfulla och fleråriga gräsfrötyp är endast tillgänglig från DLF. Quick Action © har en stor och förbättrad tolerans mot sjukdomar och även mot torka. Speciellt mot hösten och vintern är sjukdomstoleransen mot exempelvis Fusarium mycket bättre. Detta, tillsammans med en snabb etablering och förbättrad tillväxt under lägre temperaturer, förbättrar gräshöljets kvalitet för sportaktiviteter både på hösten och på våren.
Gräsmatta Golfmaster - Sund, skottät och tål låg klipphöjd

Gräsmatta Golfmaster - Sund, skottät och tål låg klipphöjd

Gräsmatta Turfquick:

Gräset etablerar sig på ett säkrare sätt när man gödslar före sådd. En god kontakt mellan gräsfrö och jord är viktigt för spirningen. Fröet placeras optimalt på ½ cm djup. Under spirningen ska jorden hållas konstant fuktig. Fukt och värme kan säkerställas genom utläggning av spänd fiberduk. När gräset har blivit cirka 20-25 mm höjt, börjar man klippa det. Det kan klippas ner till 15-20 mm till att börja med. Klippfrekvens och klipphöjd justeras gradvis mot önskad nivå.
Reparations duk för skadad gräsmatta

Gräsmatta Reparera - Reparations duk för skadad gräsmatta

Gräsmatta Turfquick:

Rulla ut mattan på en förberedd yta, vattna sedan området grundligt och du kommer få en perfekt gräsmatta efter 2-4 veckor. Blandningarna i Reapir Path Kit är specifikt framtaget för vårt klimat och med näringen kan du anlägga gräsmattan året runt förutom när det är snö. Rullen väger endast 0,6 kg så det blir enkelt att rulla ut. När du vattnar duken limmar den sig mot jorden och sedan är det bara att vattna och hålla duken fuktig. Turbo Patch Repair fungerar så att varje utsäde är insvept i sitt eget gödselpaket. Dessa små energipaket hjälper fröna att gro och etablera sig fortare. En enda applicering av denna reparation för gräsmattor genererar upp till 30% mer gräs och en tätare gräsmatta än genom att så utsäde och gödsel separat. Rullduken fungerar utmärkt där du har fått kala fläckar i gräsmattan i din trädgård, i skuggigt område, parkanläggningar, idrottsplatser, lekplatser eller annan plats där du vill ha en ny gräsmatta.
Blomsterängsblandning sommar

Blomsteräng Ettårig - En mix av olika ängsblommor.

Gräsmatta Turfquick:

En blomsteräng är ett alternativ till den traditionella gräsmattan. Enklare underhålla och vacker att titta på. Ängen blir en biotop som gynnar både växter och insekter. Vild och naturlik Lättskött Ger en vacker äng Innehåll: Rödklöver, Klätt, Rödklint, Rödblära, Kungsmynta, Malva, Rölleka, Prästkrage, Färgkulla, Gullmåra, Käringtand, Esparsette, Blåeld, Honungsört, Blåklint, Kornvallmo och Svartkämpar.
Blomsterängsblandning Årligt och flerårigt

Blomsteräng Flerårig - Blomsteräng perenn

Ettårig blommande kantzon som attraherar pollinerande insekter, humlor och bin samt ger foder och skydd med en mängd olika blommande växter. En insats för miljön, insekter, vilt & klimat! Såtid, våren när jorden reder sig.
  • Miljövänlig – insats för insekter, vilt & klimat
  • Ger en vacker blomsterrabatt
  • Attraherar pollinerande insekter
Trädgårdspeggar nedbrytbar

Trädgårdspeggar nedbrytbar

Den biologiskt nedbrytbara peggen kan användas för att förankra filtar, fiberdukar, nät, jute och ogräsdukar. Ett mycket bättre och 100% miljövänligt alternativ. Fördelar:
  • 100% nedbrytbar
  • Ingen borttagning krävs efter installation.
  • Passar för en rad olika platser och tyger.
  • Ribbad design med ankarhuvud för bättre grepp.
Organisk Gödsel NPK

Organisk Gödsel - Gödning allround

Fullvärdigt gödsel som täcker näringsbehovet för de flesta växterna i trädgården. Passar även utmärkt till trädgårdslandet och för nyetablering av gräsmattor. Granulstorlek 3-4mm.
  • Vid nyetablering av gräsmatta
  • För hela trädgården
  • Gräsmatta & rabatter
Vattenspridare Premium

Vattenspridare Premium som täcker 320 kvm

En innovativ och stabil oscillerande vattenspridare, med extremt tålig turbin och fällbara spetsar för stabil markfästning, som steglöst går att reglera upp till 320m². Vattenspridaren har integrerat stänkskydd som tillåter dig att placera och reglera spridaren utan att bli blöt. Ytterligare en finess med vattenspridaren är att den har avstäningsknappar som tillåter dig att reglera vidden av bevattningen. Vattenspridaren är enkel att koppla till trädgårdsslang tack vare Kärchers beprövade klicksystem som är kompatibelt med alla tillgängliga klickvarianter.
gräsmatta
Gräsmatta Turfquick
Gräsmatta Turfquick
Gräsmatta Turfquick