Gräsmatta Turfquick som täcker de olika behov som man har i en villaträdgård. Vi erbjuder enastående renhet och högsta kvalitè i sorterna, samt teknik för maximalt lyckad etablering. Oavsett om du vill ha ett snabbt resultat, gräsfrö för skuggiga områden eller en paradgräsmatta så har vi den optimala blandningen för dig.

Vårt långa engagemang i professionella grönytor såsom golfbanor och fotbollsplaner har givit oss den kunskapen som gynnar dig i utvecklingen av din gräsmatta.

Gräsmatta Villa Classic

Gräsmatta Triumph Classic – Ger en robust och slitstark gräsmatta som etablerar sig snabbt.

Ger en robust och slitstark gräsmatta

Gräsmatta Villa Classic:

Gräsmatta Villa Classic eller Triumph Classic är för dig som vill ha en slitstark gräsmatta med snabb etablering. Österlen Villa ger en robust, vacker och grön gräsmatta med mycket god slitstyrka. Robotgräsklippare fungerar bra på denna gräsmatta.

 • Robust och slitstarkt
 • Snabb etablering
 • Framkallad för Skandinavien

Gräsmatta Premium

Gräsmatta Ornamental Premium – Tätt, mjukt, lågväxande gräsmatta

Tätt, mjukt, lågväxande gräsmatta

Gräsmatta Turfquick:

För dig som vill ha en exklusiv, vackert grön och tät gräsmatta. Gräsmatta Premium eller Lyx är en gräsfröblandning som ger dig detta samt en gräsyta som kräver färre klippningar och har mycket bra vinterhärdighet. Robotgräsklippare fungerar utmärkt på denna gräsmatta.

 • Tät & exklusiv
 • Färre klippningar
 • Mycket god vinterhärdighet
 

Gräsmatta Skugga

Gräsmatta Skugga – För skuggiga gräsytor men även för dig som har soliga & näringsfattiga ytor

Snabb etablering

Gräsmatta Turfquick

Avsedd för skuggiga och torra partier med träd, häck- och buskplantering. Blandning med lägre näringskrav. Den Skugga gräsmatta är en gräsfröblandning framtaget för skuggiga gräsytor men även för dig som har soliga & näringsfattiga ytor. 

Gräsmatta Extra Grön

Gräsmatta Extra Grön – Extra tålig mot torka

Extra tålig mot torka

Gräsmatta Turfquick

Ger en tät och exklusiv gräsmatta som tål det mesta och kräver färre klippningar. Passar därför särskilt bra för dig med robotgräsklippare, eftersom färre klippningar förlänger robotens livslängd.

Extra Grön passar även bra tillsammans med Turfquick Gräsfröblandning Skugga. Te x att man anlägger Extra Grön som huvudsort men i skuggiga partier använder man Turfquick Skugga istället.

Gräsmatta Sport

Gräsmatta Sport - Säkert val för fotbollsplaner

Säkert val för fotbollsplaner

Gräsmatta Turfquick:

Perfekt för fotbollsplaner, lekplatser, poolområden – Tål högt belastade områden/ stress genom med Quick Action © Gräsblandningen för Sport har uppgraderats med hjälp av den unika Quick Action© gräsfrön. Detta kraftfulla och fleråriga gräsfrötyp är endast tillgänglig från DLF. Quick Action © har en stor och förbättrad tolerans mot sjukdomar och även mot torka. Speciellt mot hösten och vintern är sjukdomstoleransen mot exempelvis Fusarium mycket bättre. Detta, tillsammans med en snabb etablering och förbättrad tillväxt under lägre temperaturer, förbättrar gräshöljets kvalitet för sportaktiviteter både på hösten och på våren.

Gräsmatta Golfmaster

Gräsmatta Golfmaster – Sund, skottät och tål låg klipphöjd

Sund, skottät och tål låg klipphöjd

Gräsmatta Turfquick:

Gräset etablerar sig på ett säkrare sätt när man gödslar före sådd. En god kontakt mellan gräsfrö och jord är viktigt för spirningen. Fröet placeras optimalt på ½ cm djup. Under spirningen ska jorden hållas konstant fuktig. Fukt och värme kan säkerställas genom utläggning av spänd fiberduk. När gräset har blivit cirka 20-25 mm höjt, börjar man klippa det. Det kan klippas ner till 15-20 mm till att börja med. Klippfrekvens och klipphöjd justeras gradvis mot önskad nivå.

Gräsmatta Reparera

Reparations duk för skadad gräsmatta – Turbo Patch repair 5 kvm

Reparations för skadad gräsmatta

Gräsmatta Turfquick:

Rulla ut mattan på en förberedd yta, vattna sedan området grundligt och du kommer få en perfekt gräsmatta efter 2-4 veckor. Blandningarna i Reapir Path Kit är specifikt framtaget för vårt klimat och med näringen kan du anlägga gräsmattan året runt förutom när det är snö. Rullen väger endast 0,6 kg så det blir enkelt att rulla ut. När du vattnar duken limmar den sig mot jorden och sedan är det bara att vattna och hålla duken fuktig. Turbo Patch Repair fungerar så att varje utsäde är insvept i sitt eget gödselpaket. Dessa små energipaket hjälper fröna att gro och etablera sig fortare. En enda applicering av denna reparation för gräsmattor genererar upp till 30% mer gräs och en tätare gräsmatta än genom att så utsäde och gödsel separat. Rullduken fungerar utmärkt där du har fått kala fläckar i gräsmattan i din trädgård, i skuggigt område, parkanläggningar, idrottsplatser, lekplatser eller annan plats där du vill ha en ny gräsmatta.

Blomsteräng Ettårig

Blomsterängsblandning sommar

En mix av olika ängsblommor.

Gräsmatta Turfquick:

En blomsteräng är ett alternativ till den traditionella gräsmattan. Enklare underhålla och vacker att titta på. Ängen blir en biotop som gynnar både växter och insekter. Vild och naturlik Lättskött Ger en vacker äng Innehåll: Rödklöver, Klätt, Rödklint, Rödblära, Kungsmynta, Malva, Rölleka, Prästkrage, Färgkulla, Gullmåra, Käringtand, Esparsette, Blåeld, Honungsört, Blåklint, Kornvallmo och Svartkämpar.

Blomsteräng Flerårig

Blomsterangsblandning Arligt och flerarigt

Blomsteräng perenn

Ettårig blommande kantzon som attraherar pollinerande insekter, humlor och bin samt ger foder och skydd med en mängd olika blommande växter. En insats för miljön, insekter, vilt & klimat! Såtid, våren när jorden reder sig.  
 • Miljövänlig – insats för insekter, vilt & klimat
 • Ger en vacker blomsterrabatt
 • Attraherar pollinerande insekter

Trädgårdspeggar nedbrytbar

Trädgårdspeggar nedbrytbar.

100% Biologiskt nedbrytbara

Den biologiskt nedbrytbara peggen kan användas för att förankra filtar, fiberdukar, nät, jute och ogräsdukar. Ett mycket bättre och 100% miljövänligt alternativ.   Fördelar:
 • 100% nedbrytbar
 • Ingen borttagning krävs efter installation.
 • Passar för en rad olika platser och tyger.
 • Ribbad design med ankarhuvud för bättre grepp.

Organisk Gödsel

Organisk Gödsel NPK

Gödsel allround

Fullvärdigt gödsel som täcker näringsbehovet för de flesta växterna i trädgården. Passar även utmärkt till trädgårdslandet och för nyetablering av gräsmattor. Granulstorlek 3-4mm.  
 • Vid nyetablering av gräsmatta
 • För hela trädgården
 • Gräsmatta & rabatter

Gräsmatta Vägslänt

Gräsmatta Vägslänt

Smart val till vägrenar och stora ytor.

Gräsmatta Vägslänt är ett smart val till vägrenar och stora ytor. De tåliga rödsvinglen har stor motståndskraft mot torka och kan gro i mycket torra och näringsfattiga miljöer. Blandningens anpassningsförmåga till olika jordmåns- och klimatförhållanden förbättras dessutom genom tillsatsen av hårdsvingel och fårsvingel. Engelskt rajgräs garanterar snabb etablering och därmed också snabb och effektiv erosionskontroll.

 • Tåligt
 • Motståndskraftigt mot torka
 • Kan användas som naturgräs
 • Bra till sprutsådd av vägrenar

 

Gräsfrö reparera

Gräsfrö Classic

Gräsfrö Premium

Gräsfrö Premium

Gräsmatta sport

Gräsfrö Sport

Gräsmatta Golfmaster - Sund, skottät och tål låg klipphöjd

Gräsfrö Golfmaster

Gräsmatta Skugga

Gräsfrö Skugga

Gräsmatta Extra Grön

Gräsfrö Extra Grön

Gräsmatta Vägslänt

Gräsfrö Vägslänt

turfquick gräsmatta reparera

Gräsfrö reparera